ارتباط اوتیسم و دیابت

در تحقیق اخیر ارتباط بین اوتیسم و دیابت نوع 2 شناسایی گردید. اوتیسم یک اختلال عصبی با منشأ ژنتیکی است که در مورد علت آن هنوز اطلاعات جامعی در دست نیست . به گفته ی دکتر استرن بیوشیمیسیت دانشگاه Rice: به نظر می رسد که در هر دو نوع اختلال یعنی دیابت نوع 2 و اوتیسم یک مکانیسم مشترک پایه در اختلال تحمل گلوکز و هایپرانسولینمی وجود دارد.

هایپرانسولینمی اختلالی است که قبل از مقاومت به انسولین حادث می شود در این اختلال مقدار انسولین در خون افزایش می یابد. مقاومت به انسولین در افراد چاق و مبتلا به دیابت دیده می شود.

پرفسور استرن می گوید: برای پزشکان آزمایش فرضیه ای که من ارایه داده ام بسیار ساده است . آنها می توانند با قرار دادن کودکان مبتلا به اوتیسم بر تغذیه ی کم کربوهیدارت که میزان ترشح انسولین را مینیمم می کند بهبود علایم اوتیسم را مشاهده کنند.

پرفسور استرن می گوید یافته های جدید نشان می دهد که عدم تحمل گلوکز در زنان باردار را باید بطور جدی تری دنبال کرد، حداقل 4 ژن وجود دارد که سبب افزایش ابتلا به اوتیسم می شود این ژنها پروتئین هایی را تولید می کنند که نقش کلیدی را در مسیر بیوشیمیایی شناخته شده ای بنام PI3K/Tor بازی می کنند.

پرفسور استرن می گوید که وی درحال بررسی یک نوع از عملکرد غیر طبیعی در سیناپس مگس های سرکه است که شباهت زیادی به ناهنجاری مشاهد شده در رت وموش با نقص در یک مسیر متابولیکی متفاوتی بنام mGiuR-mediated long- term depression  دارد .

مطالعه بروی این دو زمینه دو چیز را برای پرفسور استرن مشخص نمود: اول اینکه مسیر متابولیکی PI3K/Tor مسیر اصلی سیگنال انسولین در داخل سلول است و دوم اینکه انسولین می تواند سیناپس ها را بطریق کاملاً مشابهی در نقص مسیر mGluR در اوتیسم تحت تأثیر قرار دهد.

پرفسور استرن همچنین درمطالعات اولیه اش نشان داد که روش درمانی رژیم کم کربوهیدرات برای افراد مبتلا به  اوتیسم و ASD موثر است، نتایج این تحقیقات در ژورنال Cellular Endocrinology به چاپ رسید.

منبع: www. and hranews. net